Before you judge my life, my past or my character... Walk in my shoes, walk the path I have traveled, live my sorrow, my doubts, my fear, my pain and my laughter.. Remember, everyone has a story. When you've lived my life then you can judge me. Thankyou ♥

Monday, April 23, 2012

Soft Skill Weeks ^^



 
now time student cuti semester .
but aku terpilih untuk join program IT anjuran MDEC .
memandangkan sijil yang bakal kami terima nie FREE ,
aku join jugak .
kata lecturer aku , if nak dapatkan sijil MDEC nie bukan senang .
SO , IM GRAB IT !
 
20 orang dipilih .
tapi yang join hanya 17 orang termasuk aku ..
 
oukee ! berbalik pada tajuk entri ..
minggu pertama adalah minggu Soft Skill .
Trainer kami adalah Puan Ana & Encik Hanafy .
mereka trained kami dengan baik sekali .
very supportive , understanding , sporting & happening !
 minggu bermula pada ..
 

23 APRIL 2012 - SESI PERKENALAN .
Pada tarikh nie kami diminta memperkenalkan diri . then after lunch , ada sesi perbentangan bout "KOMUNIKASI" .. menyatakan apa yang kami faham tentang komunikasi tuu . dengan berkonsepkan 1 Husband 4 Wives ..  * tahu tak apa konsep 1Husband 4Wives tuu ? Tak tahu ?? konsep How , What , Where , Why & When laaa :P
BUKU YANG KAMI DAPAT ^_^

GROUP 1 & 2 SAJEE . GROUP 3 & 4 TAK SEMPAT AMEK PIC :(

 ______________________________________________________
24 APRIL 2012 - PRESENTATION PENCIL = RELATIONSHIP & PROBLEM SOLVING
Pada tarikh nie trainer telah memberi sedikit info penting dalam problem solving . After grab a lunch kami diminta mencari jalan penyelesaian bagi sekumpulan lanun menyelamatkan diri dalam situasi yang agak genting iaitu ribut taufan . Dalam menyelesaikan masalah tersebut , kami diminta membuat persembahan dan menjalankan watak sebagai lanun :P  hahahaha .. lawak saat nie tapi syok !

GROUP 2
RAMLI , CHEY CHEY , NIVARANI & PARWIS .
GROUP 3
ELMY , AR , YAP & NALINI .

HASIL KREATIVITI GROUP 2 & 4

HASIL KREATIVITI GROUP 1 & 3

PROTECH - ACHIEVE THE GOAL !

GENERATION Y2K - WE MADE TO SUCCESS !

FB - FIRST BORN !

KREATIVITI GROUP 1 & 2

KREATIVITI GROUP 4 & 3
_______________________________________________________
25 APRIL 2012 - PRESENTATION ABOUT 2 TOPIC GIVEN BY TRAINER

Opppsss .. tarikh nie aku tak dapat hadir . kenapa ? alahai , nak cerita mesti panjang :P
oke ! aku pendekkan cerita laa kann . dalam perjalanan aku ke kolej , kereta yang abah pandu tetiba rosak tengah highway kott . aje mampos ==" aku dah lambat . time tuu jam shows 9am . tunggu bantuan orang lagi .. perghhh ! dalam jam hampir 11am baru dapat bantuan . aku dah nak pitam dah . sarapan pon tak tadi . tengah panas terik lagi . then aku tak sedar apa apa lagi . aku sedar aku dah ada kat ofis abah . aku terus suruh abah hantar aku pegi kolej . dia kata tak payah , jadi pape nanti susah . tapi aku risau ketidakhadiran aku akan menghalang aku daripada memiliki sijil MDEC :( aku pasrah time tuu ..
________________________________________________________
26 APRIL 2012 - PENAMPILAN YANG SESUAI UNTUK INTERVIEW .

Pada tarikh nie kami disuruh memakai pakaian yang sesuai untuk menghadiri sesi interview . Aku memilih untuk berbaju kurung . Trainer hanya memberi maklumat dan mengajar kami bagaimana cara dan etika dalam menghadiri interview . tapi memandangkan kami semua belum ready untuk menghadapinya , trainer putuskan bahawa sesi interview dijalankan pada hari esok tanpa berpakaian formal ! :P

**** NO PICTURES ****
________________________________________________________
27 APRIL 2012 - LAST DAY TRAINER SOFT SKILL .

Pada tarikh nie , seperti yang telah diberitahu semalam , kami menjalani sesi percubaan interview tapi after taking a meal . sementara pagi nie mereka hanya memberi sedikit pengetahuan tentang DO's and DONT's dalam interview . time lunch , kami bersepakat nak celebrate for the lastday , soo aku bersama Parwis , NN & Yap pegi beli kek kat JJ yang dekat ngan kolej kami . TT & Aliano beli piring kertas , air kotak and sudu plastik . then after lunch , sesi interview bermula . trainer ibarat majikan sebuah syarikat . lucu sangat dengan ragam masing masing . sebelum solat jumaat , kami celebrate .. amat meriah ! <3



GIFT YANG PC BAGI TRAINER <3

GIFT FROM US <3

GIFT YANG NN BAGI TRAINER <3


PARWIS & TT ^_^

KAMI YANG "RAJIN"
YANG BELAKANG TUU MAIN BOTOL PLAK =='

THANKS A LOT AUNTY ANA & UNCLE HANAFY !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...